MBA Moderne Bedrijfsadministratie

Schrijf je nu in voor deze opleiding!

inschrijven

 

Het bedrijfsleven en de overheid vragen steeds meer kennis en vakmanschap van hun werknemers om verantwoord te kunnen functioneren. De vraag naar goed geschoold administratief personeel wordt steeds groter. Het diploma Moderne Bedrijfsadministratie staat hoog aangeschreven binnen het bedrijfsleven en bij overheidsinstellingen. Voor wie een succesvolle, verantwoordelijke baan in de administratieve sector ambieert, dient zeker de opleiding Moderne Bedrijfsadministratie te gaan volgen.

De opleiding MBA is een verdieping en een verbreding van de stof van de opleiding Praktijkdiploma Boekhouden. Tijdens de opleiding worden een viertal modules behandeld: Bedrijfsadministratie, Kostprijscalculatie, Bedrijfseconomie en Belastingwetgeving. De lessen zijn een goede voorbereiding op het examen.

Na het behalen van het diploma Moderne Bedrijfsadministratie hebt u tevens het eerste deel van de bacheloropleiding SPD afgerond.

Vooropleiding

Om examen te mogen doen is geen vooropleiding vereist, echter in de praktijk blijkt dat voor het volgen van de opleidingen en het doen van examen het noodzakelijk is om de nodige voorkennis te hebben, bijvoorbeeld:

 • Praktijkdiploma Boekhouden
 • Mbo-diploma met boekhouden en economie
 • Havo of VWO diploma met boekhouden en economie
 • Relevante werkervaring

Opmerking: wanneer u niet zeker weet of uw diploma toegang tot de opleiding geeft of wanneer u buitenlandse diploma's op het vakgebied hebt, kunt u het beste met ons overleggen, bel of mail.

Niveau

Mbo+ / propedeuse hbo.

Aantal lessen

De opleiding is modulair van opzet. Elke module omvat 12 lessen. In september starten de modulen KC en FI. Het examen is in januari. In maart starten de modules BA en BW, examen juni.

Vakken

Bedrijfsadministratie BA:
Doelstellingen van de administratieve organisatie, permanence en resultaat, boekingen met betrekking tot kostensoorten, fabrieksboekhouding, informatieverstrekking door samenstelling van overzichten / calculaties, analyses ten behoeve van beleid en budgettering.

Kostprijscalculatie KC:
Kostprijsberekeningen, presenteren in tabellen en grafieken, karakteristieke grootheden, indexcijfers, lijnreeksen, lineaire regressie en correlatie.

Financiering FI:
Financiering, interne en externe verslaglegging, samenwerkingsvormen, matrix- en projectorganisatie.

Belastingwetgeving BW:
Algemene Wet inzake Rijksbelastingen, inkomstenbelasting, loonbelasting, dividendbelasting, vennootschapsbelasting en omzetbelasting.

Examen

Het examen wordt online afgenomen door de Nederlandse Associatie voor Praktijkexamens afgenomen, examendata en examenlokatie (waaronder Assen) naar keuze.

Certificaten

Reglement (onder voorbehoud wijzigingen examenbureau):

 1. Certificaten worden aan kandidaten uitgereikt die voor een vak het cijfer 6 of hoger behalen.
 2. Certificaten voor BA, BE, FI, BW geven het diploma MBA.
 3. Geldigheidsduur certificaten is onbeperkt (totdat een nieuw examenprogramma komt).
 4. Volgorde van het behalen van certificaten is niet belangrijk. Voor kandidaten die het examen in één keer afleggen, geldt dat u bent geslaagd als in totaal minimaal 24 punten zijn behaald. Onder voorwaarde dat voor de onderdelen KC en BA tenminste 6 punten zijn behaald en voor de onderdelen FI en BW ten minste 5 punten.

Lestijden

De lessen zijn te volgen op dinsdag en / of woensdag van 19:00 uur tot 21:45 uur.

Plaats opleiding

De opleiding is te volgen in de plaatsen: Assen, Groningen.

Praktische informatie

Data en tarieven

Vervolgopleiding

De opleiding PDL.

* Extra *

Bij inschrijving voor de gehele opleiding (alle modulen) geldt: inclusief gratis Excel Elements (formules maken met Excel, 2 lessen). In de praktijk blijkt dat rekenvaardigheid met een spreadsheet wel eens te wensen overlaat bij een aantal cursisten. Mulder Opleidingen is van mening dat MBA-cursisten vaardig dienen te zijn met deze software, vandaar dit gratis aanbod.

Lesdata/lokatie in overleg, deelname is niet verplicht. U kunt de Excel-lessen gebruiken binnen 6 maanden na uw laatste les MBA.

 

 

 

Vragen over deze opleiding?

contactformulier

Schrijf je nu in voor deze opleiding!

inschrijven

Voordelen Mulder Opleidingen

 • Naar keuze op lokatie of online
 • Gratis proefles
 • Starten op korte termijn
 • Hoog slagingspercentage

Zoeken

Contactinformatie

 • Mulder Opleidingen
 • Kantoor: Berkenweg 1
 • 9471 VA  Zuidlaren
 • t +31 592 201010
  (ma-do 10-22 uur
  vr-za 10-18 uur)
 • info@mulderopleidingen.nl

U wordt te woord gestaan door

 • Albert Kruize
 • Rik Mulder

Naar de contactpagina

Bel mij

Wilt u meer informatie? Wij kunnen u ook bellen.