Wanneer in horecagelegenheden, buurthuizen, verenigingsgebouwen en kantines bederfelijke eet- en / of drinkwaren, daar valt bier ook onder, worden geserveerd en / of geschonken, gaat de hygiënecode HACCP van kracht. Deze wet is in 2004 ingegaan. Alle horecabedrijven die met HACCP van doen hebben, kunnen op hygiëne worden gecontroleerd.
Tijdens de cursus HACCP leert u hoe u met de Hygiënecode dient om te gaan. U leert hoe u uw keuken, pand, kantine of winkel dient schoon te maken en te houden. Het certificaat HACCP staat garant voor optimale hygiëne.
Vooropleiding
Er is geen specifieke vooropleiding vereist.
Inhoud
De nieuwe hygiënecode voor de horeca bevat onder andere de volgende onderdelen:
- Inkoop
- Opslag
- Afvalstroom
- Reiniging en desinfectie
- Persoonlijke hygiëne
- Kwaliteit en voedselveiligheid
- Inrichting bedrijfsruimten
- Bereiding
- Serveren
- Partycatering
- Procesontwikkeling
Aantal lessen
De cursus omvat 4 lessen.
Examen
Nvt, u ontvangt na afloop een Certificaat bij voldoende deelname (75%).
Lestijden
Van 19:00 uur tot 21:45 uur.
Plaats opleiding
De cursus is te volgen in de plaatsen: Assen, Drachten, Groningen, Stadskanaal en Zuidlaren; tevens in-company.
Praktische informatie