Veelgestelde vragen - Algemeen

Voor het bouwen van eenvoudige websites (beperkt aantal bladzijden, geen database, eenvoudige opmaak) kunt u kiezen voor de cursus Internet Vervolg Website Maken.

Voor het maken van professionele websites bestaan diverse pakketten. De cursus Dreamweaver is zeer geschikt om de basis onder de knie te krijgen. U hoeft geen kennis van programmeercode te hebben. Echter, veelal wordt van databases gebruikgemaakt. Dit is in Dreamweaver wel mogelijk maar door ons niet aan te bevelen, dan is de cursus Joomla of de cursus Wordpress geschikter. Hierbij is enige kennis van de programmeercode benodigd. Deze lesstof is bij de cursussen Joomla en Wordpress inbegrepen. Beide pakketen zijn open-source dus zonder aanschafkosten voor software.

 
Indien gewenst kunt u foto’s en afbeeldingen perfectioneren met de cursus Photoshop en voor animaties is de cursus Flash bijzonder geschikt. Voor verdere programmeermogelijkheden adviseren wij de cursus PhP of de cursus ASP.
 
Mocht u geen keuze kunnen maken, neemt u dan contact op voor advies.
 
Betekenis diverse afkortingen met korte uitleg:
 
ASP Active Server Page
Van Microsoft. Programmeertaal voor het maken van dynamische webpagina’s met koppelingen naar databases (vergelijkbaar met PhP). De cursus ASP bij Mulder Opleidingen is inclusief MS-SQL. ASP wordt met name in combinatie met Microsoft Windows serversoftware toegepast.
 
CMS Content Management System
Hierbij wordt onderscheid gemaakt tussen technisch beheer van de site en de inhoud (content) van de site. Technisch beheer wil zeggen: alle bevoegdheden. Met inhoud wordt het aanpassen van onder andere tekst en foto’s bedoeld.
 
CSS Cascading Style Sheet
Broncode voor het opmaken van websites. Het is een standaard opmaaktaal voor internet. Bij Mulder Opleidingen is CSS eonderdeel van de cursussen Joomla en Wordpress.
 
Dreamweaver
Software voor het bouwen van een professionele website (zonder databasekoppelingen).
 
Flash
Software voor het maken van Flash-onderdelen (animatie, film en zelfs complete websites).
 
HTML HyperText Markup Language
Broncode voor inhoud van websites. Een soort standaardtaal voor internet. Bij Mulder Opleidingen is HTML onderdeel van de cursussen Joomla en Wordpress.
 
Joomla
Open-source software voor het bouwen van professionele websites. Bij Mulder Opleidingen inclusief de onderdelen CSS en HTML. Qua mogelijkheden vergelijkbaar met Wordpress.
 
Photoshop
Software voor fotobewerking. Ook geschikt voor andere grafische onderdelen, zoals banners.
 
PhP (Personal home page Hypertext Preprocessor)
Open-source. Programmeertaal voor het maken van dynamische webpagina’s met koppelingen naar databases (vergelijkbaar met ASP). De cursus PhP bij Mulder Opleidingen is inclusief MySQL. ASP wordt vaak in combinatie met Linux-serversoftware toegepast.
 
SQL Structured Query Language
Standaardprogrammeertaal. SQL wordt in MS-SQL (Microsoft) en MySQL (open-source) toegepast.
 
Wordpress
Open-source software voor het bouwen van professionele websites of blogs. Bij Mulder Opleidingen inclusief de onderdelen CSS en HTML. Qua mogelijkheden vergelijkbaar met Joomla.

 

De lessen voor individuele inschrijvingen zijn ’s avonds van 19:00 uur tot 21:45 uur. De lessen voor groepen (bedrijven / instellingen) zijn ’s morgens en / of ’s middags en / of ’s avonds. In overleg worden de exacte tijden bepaald.

Ja, u kunt altijd gratis een proefles volgen. Stuur een bericht via contact en vermeld van welke opleiding / cursus u een proefles wilt bijwonen. U ontvangt per e-mail bericht terug en de docent wordt ingelicht. De les is in dat geval vrijblijvend. Na afloop van de les kunt u besluiten om wel of niet aan de opleiding / cursus deel te nemen.

Ja, dat kan. In de meeste gevallen gebeurt dit via e-mail. Wanneer u tijdens het maken / leren van het huiswerk de lesstof moeilijk vindt en extra hulp / uitleg nodig heeft, is dat zonder extra kosten mogelijk. 

Tijdens de les worden evaluatieformulieren uitgereikt. Mocht u tijdens de les niet aanwezig zijn, dan kunt u een e-mail sturen naar info@mulderopleidingen.nl met het verzoek om een evaluatieformulier. Het evaluatieformulie wordt u vervolgens toegezonden. Na afloop van de lessen worden de evaluatieformulieren door directie en docent(en) besproken. Indien nodig wordt de opleiding / cursus aangepast. Op deze manier zijn cursisten er zeker van dat elke opleiding / cursus aan de eisen van de deelnemers voldoet.

Stuur een e-mail naar directeur Rik Mulder via rm@mulderopleidingen.nl.
Uw e-mail wordt vertrouwelijk behandeld. Binnen 2 werkdagen ontvangt u een ontvangstbevestiging. Vervolgens ontvangt u binnen 2 werkweken een inhoudelijke reactie. (Opmerking: tijdens vakantieperioden worden deze termijnen met vakantiedagen verlengd.) Uw klacht wordt (digitaal) 12 maanden bewaard. Normaal gesproken slagen we er in om tot een passende oplossing te komen, eventueel vindt er een gesprek plaats. Indien u het niet eens bent met de afhandeling van uw klacht, kunt u zich wenden tot de beroepscommissie van Mulder Opleidingen. Een beroep tegen de afhandeling van uw klacht dient uiterlijk binnen 14 werkdagen na dagtekening van het antwoord van de directie van Mulder Opleidingen schriftelijk gemotiveerd aan de beroepscommissie te worden meegedeeld. U kunt uw beroep sturen naar:  E. Kremer, Raadhuislaan 55, 9665 JB Oude Pekela. De beroepscommissie bestaat uit: Dhr. E. Kremer (directeur accountantskantoor), Dhr. R. Wolters (account manager verzekeringen) en dhr. P. Lammertink (directeur Opleidingsbedrijf). De beroepscommissie neemt binnen 3 weken na dagtekening van ontvangst van het beroep de klacht in behandeling en doet uitspraak. De uitspraak is bindend voor alle partijen. De beroepscommissie functioneert onafhankelijk.

 

Zie http://www.mulderopleidingen.nl/algemene-voorwaarden

Opmerking: bij online-inschrijven worden deze op verzoek getoond.

Op grond van de 'Wet overeenkomst op afstand' hebben particulieren 14 dagen bedenktijd.

Om het niveau van de opleiding te kunnen bepalen, kunt u het stelsel van mbo-niveaus (1 tot en met 4) als uitgangspunt nemen. Bij Mulder Opleidingen varieert het niveau van mbo 2 tot mbo+, oftewel hbo propedeuse. Het niveau van een opleidingen staat, indien van toepassing, bij de opleiding vermeld. Om het gewenste niveau van een talencursussen te kunnen bepalen, wordt met het Europees referentiekader (ERK) gewerkt.

U studeert bij een praktijkgerichte organisatie, waarbij alles in het werk wordt gesteld u optimaal op het examen of de werkpraktijk voor te bereiden. In 2010 bestond Mulder Opleidingen 35 jaar. Vanaf de oprichting heeft meer dan 65% van onze cursisten een vervolgopleiding gedaan. Dit bewijst de kwaliteit van Mulder Opleidingen.

Nee, er zijn geen open dagen. Wij vinden een gratis proefles beter geschikt om een goed beeld te krijgen van een opleiding / cursus. Indien u een proefles wilt volgen, kunt u zich via ons contactformulier aanmelden. Vermeld van welke opleiding / cursus u een proefles wilt bijwonen. U ontvangt per e-mail bericht en de docent wordt ingelicht. De les is in dat geval vrijblijvend. Na afloop van de les kunt u besluiten om wel of niet aan de opleiding / cursus deel te nemen. Weet u niet welke opleiding voor u geschikt is? Bel 0599-622037 voor een kosteloos adviesgesprek bij ons op kantoor of bij u thuis / op uw werkplek.

Ja, in een aantal gevallen is dit op aanvraag mogelijk.

Op basis van ervaringen in het verleden kunnen we stellen dat nagenoeg alle opleidingen doorgang vinden. In een enkel geval wordt een opleiding verschoven of geannuleerd. We proberen voor u altijd een passende oplossing te vinden.

Volwassenen in alle leeftijdscategorieën. Afhankelijk van de opleiding is de doelstelling het behalen van het diploma of het aanleren van de vaardigheden voor de praktijk. Uit ervaring blijkt dat de groepen bestaan uit gemotiveerde cursisten, waarbij de prettige studiesfeer bijdraagt aan optimale resultaten.

Wij verzorgen bedrijfstrainingen in alle provincies in Nederland. De individuele trainingen worden met name door cursisten uit de provincies Groningen, Friesland en Drenthe gevolgd. 

Ja, indien u de benodigde stof niet hebt kunnen doorwerken, wordt het aantal lessen automatisch uitgebreid. Hiervoor geldt geen meerprijs.

Door het bezoeken van de lessen is er contact tussen de docent en de cursist en tussen de cursisten onderling. Dit heeft als gevolg dat de motivatie en voortgang veel beter zijn dan bij een online cursus. Tevens geldt dat een ervaren docent tijdens de les snel bemerkt waar eventuele knelpunten bij een cursist liggen en kan hier direct op inspringen. Dit is bij afstandsonderwijs niet mogelijk. Schriftelijke aanbieders kunt u beschouwen als boekhandelaren aangevuld met e-mailrobots. Niet voor niets vermelden schriftelijke aanbieders geen slagingspercentages.

Dit wordt automatisch per e-mail de eerstvolgende dag na de gemiste les gemaild.

Ja, wij werken met alle kantoren in de regio Groningen en Drenthe samen en zijn in de geselecteerde databases van CWI / UWV opgenomen.

Wij zijn geen reïntegratiebedrijf maar werken wel nauw samen met meer dan 35 verschillende reïntegratiebureaus. Hierbij fungeert Mulder Opleidingen als opleider.

Ja, wij streven er naar dat een cursist na een opleiding direct inzetbaar is voor een functie.

Voordelen Mulder Opleidingen

 • Naar keuze op lokatie of online
 • Gratis proefles
 • Starten op korte termijn
 • Hoog slagingspercentage

Zoeken

Contactinformatie

 • Mulder Opleidingen
 • Kantoor: Berkenweg 1
 • 9471 VA  Zuidlaren
 • t +31 592 201010
  (ma-do 10-22 uur
  vr-za 10-18 uur)
 • info@mulderopleidingen.nl

U wordt te woord gestaan door

 • Albert Kruize
 • Rik Mulder

Naar de contactpagina

Bel mij

Wilt u meer informatie? Wij kunnen u ook bellen.