Welke cursus dien ik te volgen wanneer ik websites wil leren bouwen?

Voor het bouwen van eenvoudige websites (beperkt aantal bladzijden, geen database, eenvoudige opmaak) kunt u kiezen voor de cursus Internet Vervolg Website Maken.

Voor het maken van professionele websites bestaan diverse pakketten. De cursus Dreamweaver is zeer geschikt om de basis onder de knie te krijgen. U hoeft geen kennis van programmeercode te hebben. Echter, veelal wordt van databases gebruikgemaakt. Dit is in Dreamweaver wel mogelijk maar door ons niet aan te bevelen, dan is de cursus Joomla of de cursus Wordpress geschikter. Hierbij is enige kennis van de programmeercode benodigd. Deze lesstof is bij de cursussen Joomla en Wordpress inbegrepen. Beide pakketen zijn open-source dus zonder aanschafkosten voor software.

 
Indien gewenst kunt u foto’s en afbeeldingen perfectioneren met de cursus Photoshop en voor animaties is de cursus Flash bijzonder geschikt. Voor verdere programmeermogelijkheden adviseren wij de cursus PhP of de cursus ASP.
 
Mocht u geen keuze kunnen maken, neemt u dan contact op voor advies.
 
Betekenis diverse afkortingen met korte uitleg:
 
ASP Active Server Page
Van Microsoft. Programmeertaal voor het maken van dynamische webpagina’s met koppelingen naar databases (vergelijkbaar met PhP). De cursus ASP bij Mulder Opleidingen is inclusief MS-SQL. ASP wordt met name in combinatie met Microsoft Windows serversoftware toegepast.
 
CMS Content Management System
Hierbij wordt onderscheid gemaakt tussen technisch beheer van de site en de inhoud (content) van de site. Technisch beheer wil zeggen: alle bevoegdheden. Met inhoud wordt het aanpassen van onder andere tekst en foto’s bedoeld.
 
CSS Cascading Style Sheet
Broncode voor het opmaken van websites. Het is een standaard opmaaktaal voor internet. Bij Mulder Opleidingen is CSS eonderdeel van de cursussen Joomla en Wordpress.
 
Dreamweaver
Software voor het bouwen van een professionele website (zonder databasekoppelingen).
 
Flash
Software voor het maken van Flash-onderdelen (animatie, film en zelfs complete websites).
 
HTML HyperText Markup Language
Broncode voor inhoud van websites. Een soort standaardtaal voor internet. Bij Mulder Opleidingen is HTML onderdeel van de cursussen Joomla en Wordpress.
 
Joomla
Open-source software voor het bouwen van professionele websites. Bij Mulder Opleidingen inclusief de onderdelen CSS en HTML. Qua mogelijkheden vergelijkbaar met Wordpress.
 
Photoshop
Software voor fotobewerking. Ook geschikt voor andere grafische onderdelen, zoals banners.
 
PhP (Personal home page Hypertext Preprocessor)
Open-source. Programmeertaal voor het maken van dynamische webpagina’s met koppelingen naar databases (vergelijkbaar met ASP). De cursus PhP bij Mulder Opleidingen is inclusief MySQL. ASP wordt vaak in combinatie met Linux-serversoftware toegepast.
 
SQL Structured Query Language
Standaardprogrammeertaal. SQL wordt in MS-SQL (Microsoft) en MySQL (open-source) toegepast.
 
Wordpress
Open-source software voor het bouwen van professionele websites of blogs. Bij Mulder Opleidingen inclusief de onderdelen CSS en HTML. Qua mogelijkheden vergelijkbaar met Joomla.

 

Voordelen Mulder Opleidingen

 • Naar keuze op lokatie of online
 • Gratis proefles
 • Starten op korte termijn
 • Hoog slagingspercentage

Zoeken

Contactinformatie

 • Mulder Opleidingen
 • Kantoor: Berkenweg 1
 • 9471 VA  Zuidlaren
 • t +31 592 201010
  (ma-do 10-22 uur
  vr-za 10-18 uur)
 • info@mulderopleidingen.nl

U wordt te woord gestaan door

 • Albert Kruize
 • Rik Mulder

Naar de contactpagina

Bel mij

Wilt u meer informatie? Wij kunnen u ook bellen.