Veelgestelde vragen - Aanvang Opleiding

Met fotosoftware kunt u foto’s naar wens aanpassen. De mogelijkheden zijn nagenoeg onbegrensd. Gedurende de cursussen blijkt dat cursisten het erg leuk vinden om foto's te bewerken.

Photoshop

Een professioneel (raster)pakket voor fotobewerking. Het is een veel gebruikt programma en ten opzichte van andere fotosoftware heeft Photoshop de meeste mogelijkheden.

Paintshop Pro

Een goedkoop alternatief voor Photoshop. Het programma is niet de standaard maar heeft voor regulier gebruik nagenoeg dezelfde mogelijkheden. Paintshop Pro is op raster gebaseerd. Indien u foto's met behulp van bijzondere toepassingen wilt bewerken, adviseren wij Photoshop.

Vector-software
Elk punt wordt berekend. Daarnaast worden de lijnen vloeiend weergegeven indien de schaal verandert.

 

Raster-software (=bitmap)
Oppervlak wordt in vakjes verdeeld (raster) en elk punt krijgt een eigen kleur. Uiteraard geldt: hoe hoger de resolutie, hoe scherper (en beter schaalbaar) het object.
 

 Mocht u geen keuze kunnen maken of heeft u aanvullende vragen, bel of mail voor advies.

Voor professionele DTP (DeskTopPublishing) bestaan diverse pakketten. Voor u begint dient u zich af te vragen wat u met de software wilt gaan doen, oftewel wat wilt u ontwerpen. En, gaat u het ontwerp op papier of digitaal produceren? U kunt bij Mulder Opleidingen altijd tijdens een proefles (de eerste les) met de docent overleggen of uw keuze de juiste is. Indien gewenst kunt u een ander pakket kiezen.

CorelDraw

Prima geschikt voor all-round opmaakwerk, vector-pakket (zie verder).

Illustrator

Is ook een vector-pakket en is afkomstig van Adobe. Dit pakket is iets meer op professioneel gebruik gericht.

Indesign

Opvolger van Pagemaker. Indesign is met name geschikt voor het ontwerpen van magazines en boekwerken. Tevens kunt u met het programma onder andere flyers en meerbladige folders produceren.

QuarkXpress

Vergelijkbaar met Indesign. Het pakket is van een andere fabrikant. Opmerking: bovengenoemde pakketten zijn niet bedoeld voor het bewerken van foto’s. U kunt de foto's wel importeren.

Vector-software
Elk punt wordt berekend. Daarnaast worden de lijnen vloeiend weergegeven indien de schaal verandert.

 

Raster-software (=bitmap)
Oppervlak wordt in vakjes verdeeld (raster) en elk punt krijgt een eigen kleur. Uiteraard geldt: hoe hoger de resolutie, hoe scherper (en beter schaalbaar) het object.
 

 

Nagenoeg alle (grafische) software functioneert ook voor Apple.

U hoeft niets mee te nemen. Alles wat u nodig hebt, ligt de eerste les voor u klaar.

Dit staat, indien van toepassing, bij de meeste opleidingen vermeld. Bij twijfel kunt u via het contactfomulier contact met ons opnemen.

Ja. Indien u nog niet zeker weet of de opleiding voor u geschikt is, kunt u zich onder voorbehoud aanmelden. Vermeld onderaan op het formulier bij opmerkingen “eerste les proef”. Na de eerste les kunt u besluiten of u zich definitief aanmeldt. Aan de proefles zijn geen kosten verbonden, mocht u besluiten de opleiding / cursus niet te gaan volgen.

 Ja, deze liggen de eerste les voor u klaar.

Deze staan per opleiding vermeld. Bij twijfel kunt u altijd telefonisch contact opnemen of van het contactformulier gebruikmaken.

Wij adviseren onze cursisten om de eerste drie weken het dubbele aantal uren les in de agenda te reserveren voor huiswerk. Eén les van drie uur per week betekent zes uur huiswerk. Na deze periode kunt u het aantal uren eventueel aanpassen. De uren zijn uiteraard afhankelijk van uw vooropleiding en werkervaring.

De lestijden voor de avondopleidingen zijn van 19:00 uur tot 21:45 uur. De lestijden voor bedrijfs- / groepstrainingen zijn in principe van 09:30 uur tot 12:15 uur, 13:30 uur tot 16:15 uur en 19:00 uur tot 21:45 uur. In overleg kunnen de lestijden worden aangepast.

Indien er nog ruimte is, kunt u bij de meeste opleidingen tot en met de vierde les instromen. Dit is afhankelijk van uw vooropleiding en werkervaring. 

U kunt u online inschrijven voor een opleiding. Indien uw bedrijf de opleiding voldoet, kunt u zich schriftelijk aanmelden inclusief ondertekening door een bevoegd functionaris.

Voordelen Mulder Opleidingen

 • Gratis proefles
 • Starten op korte termijn
 • Huiswerkbegeleiding
 • Hoog slagingspercentage

Zoeken

Contactinformatie

 • Mulder Opleidingen
 • Kantoor: Markt 7
 • 9401 GS  Assen
 • t +31 592 201010
  (ma-do 10-22 uur
  vr-za 10-18 uur)
 • f +31 592 201012
 • info@mulderopleidingen.nl
 • Skype Me™!

U wordt te woord gestaan door

 • Albert Kruize
 • Rik Mulder

Naar de contactpagina

Bel mij

Wilt u meer informatie? Wij kunnen u ook bellen.